XV. SDI "TORNADO" |

15. samostalna družina izviđača Tornado postoji više od 50 godina.

Sve je počelo davne 1962. godine na OŠ A. Harambašić (tadašnja OŠ B. Adžije) kada je skupina iznimnih izviđača 6.9. održala osnivački sastanak. Zaduženja su se rasporedila i tako je prvi vođa bio Lucko, starješina Sonja Novak, pomoćnik vođe Feđa, instruktor Glavir, a predvodnici Jagoda, Crni i Feđa. Par dana kasnije pridružuju se predvodnici Cole, Bartol i Konjic.

Od tada je družina skupila brojna postignuća od kojih valja izdvojiti – najbolju družinu u Hrvatskoj 1964. , 1966., 1967., 1970., 1974., priznanje SIH-a “Srebrni javorov list sa zracima” 1974. i priznanje SIH-a “Zlatni počasni znak SIH-a” 1989.

Kroz družinu je prošlo više od 1200 članova od njenog osnutka, sklopljena su brojna prijateljstva i neprocjenjiva iskustva.
Rad družine se temelji na izviđačkom programu koji ne bi bio moguć bez volonterskog rada voditelja i entuzijazma njenih članova. Kroz godinu se jednom tjedno održavaju radionice na kojima jata i patrole (skupine članova i njihovog predvodnika) uče nove vještine. Dvaput mjesečno se održava izlet u prirodu, muzej i dalje. A jednom godišnje se organiziraju višednevne akcije – zimovanje, kantonovanje i logor.

Nakon svih ovih godina družinu vodi već 17. vođa i savjetuje 14. starješina.

Alebo!